Ma 2024. Május 26. Vasárnap, Fülöp, Evelin napja van.
Nincs bekapcsolva javascript, vagy régebbi böngészőt használ! A kényelmi funkciók használatához engedélyezze a javascriptet!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
db/lap
#4 Super User (superuser) írta:
2009. 12. 18. 13:32 || válasz
Dél-alföldi Teleházak Regionális Közhasznú Egyesülete:
A KFB képzések résztvevői 2 típusú kérdőívet töltöttek ki (értékelő lap, képzési igényeket felmérő űrlap) amely a statisztika elkészítésének alapjául szolgált.

• Az értékelő lapok a témára, trénerre és – általános - tréning szervezésre vonatkozó kérdésekre adott válaszokkal a KFB képzéssel kapcsolatos elégedettséget mérték.

• A képzési igényeket felmérő űrlap a résztvevők neme, életkoruk, számítástechnikai ismereteik, képzések iránti érdeklődésük, képzéseken való részvétel feltételeire vonatkozó kérdésekre adott válaszokkal a képzéssel kapcsolatosan felmerülő igényeket mérték.

• A képzések végén került sor - az előadásokon elhangzottakat felhasználva - a prezentációk kidolgozására és megtartására. A prezentációk kiértékelése a „Képzések hatékonyságát értékelő űrlap” alapján történt.

KFB képzések értékelésének menete:
Az „értékelő lapok” a „képzési igényeket felmérő űrlap”- ra adott válaszok elemzése és a prezentációk kiértékelése „Képzések hatékonyságát értékelő űrlap” alapján készült el a statisztika.
A kiértékelt eredménynek alapján került sor a képzések rövid összesítésére és a várható jövőkép bemutatására.

KFB képzések megvalósításának helyszínei:
• Jánoshalma
• Kistelek


Az elkészített KFB képzések statisztikáit az alábbi honlapon töltheti le:
www.innomotive.hu/statisztika.zip

#3 Super User (superuser) írta:
2009. 12. 14. 10:56 || válasz
Képzések értékelésének menete:

Értékelés tartalma: A képzésben résztvevők elégedettségének mérése kapcsán értékelő lapunk a képzéssel kapcsolatos összbenyomásra, a képzés tartalmára, megvalósulására, fejlesztési javaslatokra és további képzési szükségletekre vonatkozó kérdéseket tartalmazott, amelyekre vonatkozó válaszokkal mértük a képzésben résztvevők elégedettségi szintjét. A kapott adatok átlagait képzésenként és a képzések összességében is értékeltük. A képzésben résztvevők nyilatkoztak a szervezéséről, a tananyag minősítéséről, az előadók, az oktatók szakmai felkészültségérő, valamint tájékoztatást kaptak az elérhető felnőttképzési szolgáltatásokról, az előzetes tudásszint mérésének lehetőségéről. .

Módszer: kérdőív (hallgatói) felvétele és értékelése

Gyakoriság: minden képzést (tanfolyamot) követően, minden felnőtt tanulóra vonatkozóan

A kérdőívet minden tanfolyami hallgató megkapta. Az értékelés eredményétől függően – 75 % alatti teljesítés/témacsoport esetén – „javító, megelőző intézkedés” adatlap felvétele és intézkedés szükséges (jelen esetben nem volt ilyen). A témakörre vonatkozóan az önértékelés kiegészülhet a működési folyamtok során esetlegesen születő reklamációk, panaszok felvételével és értékelésével, a javító intézkedések eredményeivel, ezek számszerű, tartalmi bemutatásával (nem került sor panaszfelvételre).Értékelés kapcsán felhasznált dokumentumok:

1. Előzetes Tudásszint felmérés (215 db)

A kistérségi képzések során a Minőségbiztosítási Kézikönyvben szabályozottak szerint, a résztvevő hallgatókkal előzetes tudásszint felmérőt töltettünk ki. Ennek eredményeire támaszkodva igazítottuk az adott csoport konkrét óravázlatát, figyelembe véve a csoport összetételét és tudásszintjét.

2. Értékelő kérdőívek (645 db)

A kistérségi képzések során a résztvevő hallgatókkal minden képzések befejezését követően elégedettségi kérdőívet töltetett ki. A visszajelző kérdőív három részből áll: témaértékelő, trénerértékelő és általános értékelőből.

3. Kompetenciamérő teszt (215 db)

A hallgatók kompetencia felmérő tesztet töltöttek ki, amely a tananyag tartalmának elsajátítását hivatott vizsgálni. Az egyéni eredményeken túl, az egyes képzési csoportok eredményeiről összefoglaló kimutatás készült.

4. Záró vizsga prezentációértékelő lap ( 33 db csoport)

A képzés zárásakor a hallgatók vizsgafeladatot oldottak meg, melyet a tréner az előzetesen megadott szempontok szerint értékelt. A vizsgafeladat egy csoportos prezentáció elkészítését is magába foglalta. Az értékelő lapok eredményeiből összefoglaló kimutatás készült.

A fent részletezett hallgatói visszajelző dokumentumok kerültek átadásra a BREM Bt. számára, melyek alapját és egyben bemenetei adatát is képezte az összefoglaló értékelés elkészítésének.

Az összefoglaló értékelés menete:

· A képzések során – kitöltetett témaértékelő, trénerértékelő és általános értékelő kérdőívek tartalmának feldolgozása, elemzése

· A témaértékelő, trénerértékelő és általános értékelő kérdőívek eredményei alapján kimutatás készítése a képzés résztvevőinek elégedettségéről

· Kimutatás kötelező tartalmi elemei:

- Elégedettségmérés módszertanának leírása

- Visszajelzések kiértékelése kistérségenként és célcsoportonként

- A hallgatói aktivitás megfigyelése, elemzése

- Csoportos és egyéni prezentációk értékelése

- A képzéssorozat általános értékelése

- Képzésen résztvevők személyes adatainak védelme mellett az elért eredmények kiértékelése

Az értékelt eredmények alapján, javaslatok megfogalmazására került sor a kistérségek fejlesztésére, a képzés folytatására vonatkozóan.

Értékelés az alábbi kistérségekben valósult meg:

Civil szervezetek menedzsmentjének felkészítési programja

Bácsalmás

Jánoshalma

Kistelek

Mezőkovácsháza

Sarkad

Célterület intézményi menedzsmentjének felkészítési programja

Bácsalmás

Jánoshalma

Kistelek

Mezőkovácsháza

Kis-és középvállalkozások menedzsmentjének felkészítési programja

Bácsalmás

Jánoshalma

Kistelek

Mezőkovácsháza

Sarkad

Kistésrégi Fejlesztési Bizottság felkészítési programja

Jánoshalma

KistelekA Kistérség képzés elégedettségmérési eredményei a következő oldalról tölthetőek le:

www.innomotive.hu/elegedettsegmeres.zip

#1 Varga Péter (vaxi) írta:
2009. 04. 30. 19:02 || válasz
Kedves Látogató

A fórum azért jött létre, hogy közvetlen kapcsolatot létesítsen Ön, és a szervezõk között, így használja bátran!

Egy kis segítség a fórum használatához:
A menü alatt találja az Új hozzászólás gombot, amire kattintva üzenhet.
A fórumban az úgynevezett UBB kódok használhatók a hozzászólás formázásához (A html kódok tiltva vannak!). A listát a Formázás gombra kattintva éri el a hozzászóló ablakban.

Bemutatnám pár gyakran használt formázás (továbbiakban makrók) használatát. Ezeket a makrókat beillesztheti a Formázás listából, amennyiben böngészõjében be van kapcsolva a javascript támogatás.

Formázás: [url=http://]link neve[/url]
Használata: [url=http://google.hu]Google[/url]
Megjelenése: Google
(Megjegyzés: Az [url][/url] makró hasonlóan viselkedik, ebben az esetben a ][ közé illesztett cím lesz a hivatkozás neve)

Formázás: [img]http://]link neve[/img]
Használata: [img]http://www.google.hu/intl/en_com/images/logo_plain.png[/img]
Megjelenése:
(Megjegyzés: A fórum ellenõrzi a beillesztett képek méretét, és amennyiben túl nagy képet illeszt be, úgy átméretezi azt!)

Formázás: [youtube][/youtube]
Használata: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-4kTei0XrCs[/youtube]
Megjelenése:

(Megjegyzés: A beillesztendõ hivatkozást kimásolhatja az adott youtube videó megtekintésekor a böngészõje címsorából, illetve a youtube-on, a videó melletti URL-bõl)

Formázás: [kék][/kék]
Használata: [kék]Ez a szöveg most kék lesz[/kék]
Megjelenése: Ez a szöveg most kék lesz
(Megjegyzés: Természetesen a "kék" helyére más színeket is beírhatunk, ennek teljes listáját megtalálja a Formázás gombra kattintva)

Amennyiben válaszolni szeretne egy hozzászólásra, kattintson a válasz linkre a hozzászólás fejlécében. Ezután az üzenetküldõ ablakba jut, ahol be lesz illesztve az a hozzászólás (ahova a szöveget írja), amire válaszolni kíván, a következõképpen:
Formázás: [quote][/quote]
Használata: [quote]Idézet hozzászólás, illetve szöveg[/quote]
Megjelenése:
Idézett hozzászólás, illetve szöveg

(Megjegyzés: A hozzászólások egyes részleteit is idézheti, ehhez az adott részeket illessze külön [quote][/quote] tagok közé!)

Összegzésül a makrók által formázott szöveget, illetve szövegrészt a [makró] és a [/makró] rész közé kell írni, ahol a makró értelemszerûen a kívánt formázás neve.

Felhívom figyelmüket, hogy a fórumot moderálják: az adminisztrátorok szerkeszthetik, törölhetik a hozzászólásokat, illetve megjegyzést írhatnak rá, amelyrõl a hozzászólás alján kap értesítést az Olvasó!

Az esetleges hibákat igyekszünk azonnal kijavítani!

Adminisztrátori megjegyzés:
Példa adminisztrátori megjegyzésre!
Utoljára szerkesztve 2009. 04. 30. 19:42, az adminisztrátor által

[ Vissza a fórum tetejére ]
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!